Zelf bouwen – Roombeek

Zelf bouwen

Na de vuurwerkramp in 2000 is een uniek stedenbouwkundig plan ontwikkeld met respect voor de historie en op basis van grote inbreng van alle verschillende bewonersgroepen, buurten en belanghebbenden. Dat maakt Roombeek tot een wijk van iedereen en voor iedereen. In 2007 ontving Roombeek hiervoor de Gouden Piramide; een belangrijke rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap met dat jaar als thema stedenbouw en architectuur. Het grootste gedeelte van de wijk is opnieuw opgebouwd.

Twee bedrijfslocaties

Op Roombeek zijn 2 bedrijfslocaties waar ruimte is gecreëerd voor nieuwbouw. Dit zijn de locaties Het Roombekerveld en CeeCee.

Het Roombekerveld heeft een mix van functies waarvan het grootste deel voor bedrijvigheid en een deel voor kantoor en wonen. De laatste kavels zijn inmiddels in optie. Geregeld wordt er bedrijfsruimte te huur aangeboden. Hiervoor kunt u Funda (zoeken op buurt Mekkelholt) raadplegen als de websites van de bedrijfsmakelaars.

CeeCee, de Creatieve Campus Enschede heeft ook een mix van functies. Bij de uitgifte van de bedrijfskavels in dit gebied gebruiken we een aantal criteria waarvan de belangrijkste de ondernemer zelf is. Onze doelgroep is de creatieve ondernemer in de media, technologie, ICT, design en architectuur. Kantoor, kantoor met hal, kantoor met daarboven een bedrijfswoning behoren tot de mogelijkheden. Aan de Moutlaan zijn kavels beschikbaar.

Check www.ceecee-enschede.nl voor meer informatie over dit gebied en zie welke ondernemingen hier gevestigd zijn.

Meer informatie

Wil je meer weten? Voor informatie en advies over nieuwbouw in Roombeek kun je contact opnemen met Filis Katalanc-Alp, accountmanager Ondernemersloket Gemeente Enschede.

Zij is bereikbaar via telefoonnummer 053-4815150 of e-mail: ondernemersloket@enschede.nl of kijk op www.enschede.nl/ondernemers