Bouw je droomhuis

In Roombeek wordt het grootste deel van de huizen gerealiseerd in particulier opdrachtgeverschap. Een kavel kopen, een huis ontwerpen en bouwen op die kavel, dát is particulier opdrachtgeverschap. Het spannende, maar ook unieke, is dat je alles in eigen hand hebt. Je bepaalt zelf hoe je woning er uit komt te zien, zowel van buiten als aan de binnenzijde.

Supervisor Pi de Bruijn over bouwen met een architect

zelf_bouwen 19 feb 2010-1“Helaas vinden veel mensen bouwen met een architect eng. Ook denken ze dat het onbetaalbaar is. Vaak kiezen zij een basismodel uit een huizencatalogus. Echter is het verschil in kosten tussen een woning onder architectuur en een huis uit een catalogus niet aantoonbaar. Extra wensen bij een cataloguswoning zoals dakterras, andere keuken of luifel vormen hoge meerkosten. Terwijl je voor hetzelfde bedrag een huis onder architectuur en dus vol met jouw woonwensen hebt. Belangrijk is dat je voor een architect kiest die aanvoelt wat jij wilt en die jouw ideeën kan vertalen naar een ontwerp. Daar kunnen bouwadviesbureaus goed bij helpen. Heb je de keuze gemaakt, dan kan het avontuur beginnen. Wie lef heeft, gaat met een architect in zee.”

Een huis voor elk budget

In Roombeek is nog een beperkt aantal kavels beschikbaar op verschillende locaties en in verschillende prijsklassen. In sommige gevallen kun je zelf de grootte van je kavel bepalen. Je hebt dus zelf de mogelijkheid om de kavel te kiezen die past bij jouw woonwensen en budget. Klik hiernaast op ‘Actueel kavelaanbod’ welke plekken nog vrij zijn.

Subsidie voor bouwadvies

Voordat je daadwerkelijk kunt bouwen, is er veel te regelen: de selectie en aankoop van een kavel, het laten ontwerpen van jouw droomhuis, de selectie van een aannemer etc. Je staat er niet alleen voor. Er zijn twee bouwadviesbureaus geselecteerd om je te begeleiden tijdens het hele proces. USHI / Snelder Zijlstra en Stedelijk Wonen BV, beide in Enschede gevestigd, leveren de expertise en ondersteuning die jij nodig hebt. De kosten voor het inschakelen van een bouwadviesbureau zijn beperkt omdat gemeente Enschede dit subsidieert voor 2/3 deel van de advieskosten tot een maximum van € 4.500,-