Bedrijfslocaties

Bedrijvenpark Roombekerveld

Het verzorgd uitziende bedrijvenpark Roombekerveld biedt praktische ondernemers zoals aannemers en groothandelaren, flexibele en betaalbare mogelijkheden om hun vak in een eigen zelfgebouwd bedrijfspand uit te oefenen. Speciaal voor ondernemers op het Roombekerveld zijn nog enkele woonkavels te koop.

CeeCee, dé hotpspot voor de kennisindustrie

In het gebied Op de Brouwerij ligt de creatieve campus, kortweg CeeCee genoemd, waar ondernemers in media, technologie, ICT, design en architectuur zich vestigen. Gevestigde bedrijven bouwen hun zelf ontworpen pand op werk(woon)kavels en kleine (startende) ondernemers huren een aantrekkelijke werkruimte in het Media Art Center in het voormalige brouwhuis van Grolsch. Meer informatie op www.ceecee-enschede.nl.

Op de Brouwerij

Winkelen, werken en wonen typeren het nieuwe stedelijke hart van Roombeek en maken Op de Brouwerij een dynamische omgeving om te beleven, te ontmoeten, te netwerken en te ondernemen. Ook een hapje eten of wat drinken kan op deze voormalige Grolsch-locatie. Meer informatie op www.ceecee-enschede.nl en www.opdebrouwerij.nl.

Tetem

Het monumentale gebouwencomplex ‘Tetem’ is ontstaan uit de voormalige dekenfabriek die in 1915 als de N.V. Twentsche Textiel Maatschappij ‘Tetem’ werd opgericht. Een bijzonder industrieel erfgoed waar 10.000 m² beschikbaar is voor (kleinschalige) bedrijvigheid en kantoren. Het gebouw grenst aan het culturele park de Stroinksbleek, een podium voor exposities en culturele evenementen.

Roomweg

De Roomweg wordt ook wel de ‘boulevard’ van Roombeek genoemd. Langs de blauwe ader door de stad: Roombeek liggen royale commerciële ruimtes die zich uitstekend lenen voor winkels en lichte horeca.