Actueel kavelaanbod

Particuliere Kavels

U kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek. Op dit moment is er nog 1 kavel beschikbaar op de Lonnekerspoorlaan.

Gemeente Enschede
Afdeling Gebieds- & Projectontwikkeling
Bureau Kaveluitgifte
Hengelosestraat 51 (Pb 20 / 7500 AA)
T 06-10306623
e-mail: kaveluitgifte@enschede.nl

Bedrijfskavels

Al vanaf € 118,- per m², ook in combinatie met wonen. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor vestiging in Roombeek kunt u contact opnemen met Filis Katalanc-Alp, accountmanager ondernemersloket. Bij haar kunt u terecht met voor advies over passende bedrijfslocaties in Roombeek, details over bedrijfskavels, de aantrekkelijke arbeidsplaatsenregeling en vergunningen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-13163835 of e-mail:g.alp@enschede.nl.

Bedrijfslocatie Op de Brouwerij

Bedrijfskavels op maat (ook met woonfunctie). Bestemd voor ondernemers in technologie, ICT, media, design en architectuur.

Beeldregie: midden
Prijs per m²: € 175 excl. BTW

Bedrijvenpark Roombekerveld

Bedrijfskavels op maat, al vanaf 250 m2. Speciaal voor ondernemers op Roombekerveld zijn nog enkele woonkavels aan de Stroinksbleekweg of Nieuwluststraat te koop. Een unieke kans voor ondernemers die dichtbij hun bedrijf ook hun woning willen bouwen.

Beeldregie: midden
Prijs per m²: € 118 excl. BTW

Beeldregie in Roombeek

In Roombeek gelden drie vormen van beeldregie: laag, midden en hoog. Dat betekent dat er vanuit stedenbouwkundig en architectonisch oogpunt strengere of soepelere regels zijn voor de te bouwen woningen. Er is veel vrijheid om je eigen huis te bouwen bij een lage beeldregie. Hoe hoger de beeldregie hoe meer voorwaarden er gelden voor architectuur en materiaalkeuze. Dat geldt vooral voor straten die beeldbepalend zijn zoals de Museumlaan en de Lonnekerspoorlaan.
Voor alle woningontwerpen geldt dat ze moeten passen in het bestemmingsplan en voldoen aan de stedenbouwkundige randvoorwaarden die voor de kavel gelden.

Lage beeldregie

Op een kavel met lage beeldregie mogen zelfbouwers bijna alles bouwen wat ze willen. Het ontwerp wordt getoetst door de welstandcommissie.

Midden beeldregie

Het ontwerp van de woning wordt getoetst door de welstandcommissie Roombeek en Pi de Bruijn (supervisor van Roombeek).

Hoge beeldregie

In overleg met Pi wordt een architect gekozen voor het ontwerp van de woning. Het ontwerp wordt getoetst door de welstandcommissie en Pi de Bruijn (supervisor van Roombeek).

Roombeek heeft een eigen welstandcommissie die om de twee weken bij elkaar komt. Het advies is om al met een schetsontwerp te gaan praten met de welstandcommissie. Dit bevordert de doorstroomtijd tijdens de procedure voor bouwaanvraag.